Sägner från socknen

Iskalla saltstänk biter oss i kinderna, när vi dras med i dessa hårresande mytomspunna ”Sägner från socknen”. Vi får läsa om historiska sagor och sanningar om fattigdom, dråp, skatter, gastar och mylingar. Med fötterna i gränslandet mellan granit och storskog får vi följa med på kittlande berättelser om trolldom och det som dväljs i naturens dunkel.

I denna samling av flera olika fristående berättelse, väver författarinnan samman historia, skrock, väsen och folkliga beskrivningar till en spännande och mystisk gryta. Det är en bok för både gammal som ung. ”Sägner från socknen” vidgar vyerna till den natur och historia som så många gånger väcker vår förundran.

Följ med när hunger och desperation driver vanliga bönder till hemska handlingar. Läs om skatten som enligt legenden ligger på bottnen av kilen utanför Solberga socken, norr om Kungälv. Se hur det gick när ett spädbarnslik hittades mitt under gudstjänsten, något som har hänt på riktigt och som föranledde en rättegång mot barnets mor år 1813. Få tips om hur du kan gå segrande ur striden ifall huldran har stulit din make eller hur du skall göra om du har råkat reta De Grå. Eller så låter du dig bara sjunka ner i fåtöljen med denna samling sägner.

Sägner från Socknen är i princip slut. Vi har ett fåtal böcker kvar, så först till kvarn får först mala. 

Boken är inbunden och rejäl, med illustrationer i blyerts av konstnären Marilyn Lidebo. Den innehåller 8 längre noveller, varav några är baserade på verkliga händelser.  Boken kostar 125 kronor plus porto. Beställ boken genom att skicka ett mail till noatunforlag@gmail.com