Vandring i Tiveden nationalpark

Lördag den 13 maj 2017 inbjuds du till en vandring med guidning i Tivedens gammelskog.  Vi äter lunch på ”Krogen i skogen”. Under vandringen bjuds det på kokkaffe över öppen eld och en god bulle.

Under den vackra och avkopplande vandringen får vi tips om att se på träden ur ett annorlunda perspektiv – ”Rynkor och Bark – skogsträd i ett humanistiskt perspektiv” utifrån biologiska förutsättningar.

Skogsbiolog Linnéa Jägrud, författare till boken ”Rynkor och bark”, guidar oss på denna resa/vandring. ”Rynkor och bark”, som kom ut 2015, beskriver kärleksfullt de olika trädslagen och deras olika karaktärer. Boken har blivit väldigt uppskattad bland naturälskare runtom i landet.

Linnéa kommer också att inkludera tankar och synsätt från boken ”Trädens hemliga liv” av Peter Wohlleben, i vilken det beskrivs med våra sociala termer hur träden kommunicerar och stöder varandra genom sin kemi. Under vandringen kommer vi möta ett flertal träslag och exempel på strukturer i trädens liv samt studera dem med nya ögon.

Tid: Lördagen den 13 maj kl 10:30 – ca 18:00
Stenstorps Buss avgår kl 10:30 nära Arenans entré, Skövde.

Kostnad: 350:– resa & guidning, 200:– för lunch (varmrätt, dryck, kaffe & lätt efterrätt. Betalas vid måltiden på ”Krogen i Skogen”).

Anmälan: Senast den 3/5 till arrangör Marianne Andersson, marianne.braskatorp@telia.com, telefon 070–636 58 46.

Betalning: 350:–, senast 10/5, med swish 070–636 58 46 eller kontakta Marianne Andersson.

Linnéa föreläser även i ämnet onsdag 3 maj kl 14:00 på Skaraborgs senioruniversitet/Folkuniversitetet, Medborgarskolan i Skövde.

Varmt välkomna till en skön & intressant utflykt!

Marianne Andersson – Arrangör
Linnéa Jägrud – Författare & guide

Lämna en kommentar